Severdigheter i Drammen

Posted by: rnn.yqe.

October 2nd, 2014 >> Drammen, Severdigheter

Drammenselva var tidligere sterkt forurenset, men er i dag en av landets beste lakseelver. Det finnes også flere parker og badesteder langs elva. Det er fire verneområder i Drammen kommune, der man kan oppleve ulike planter og dyr. Flere av torgene i Drammen er utsmykket med skulpturer av norske kunstnere. Kulturhuset Union Scene huser mange kulturaktører. Drammen Elvefestival er et årlig arrangement som trekker til seg mange norske og internasjonale artister.

 

 

En av de største severdighetene i Drammen, er Spiralen, en tunnel som går fra sentrum og opp til Bragernesåsen. På toppen har man utsikt både til Drammen og Drammensfjorden, og det ligger mange turløyper i området, som kan benyttes både sommer og vinter. Vinteraktiviteten er stor i friluftsområdene.

 

På Åskollen og ved Skogerveien ligger helleristninger, og byen har mange kirker og kapeller. Drammen museum viser fram både kunst og kulturhistorie. Museet ligger på Marienlyst, men har også avdelinger andre steder i byen. Den eldre delen av byen har flere vernede hus. Bragernes torg med den nygotiske kirken er en populær severdighet. Gulskogen gård er fra 1700-tallet og har en egen barokkhage. Austad gård er også en severdighet. Andre severdigheter er Kjøsterudjuvet og gangbrua Ypsilon bru.

This entry was posted on Thursday, October 2nd, 2014 at and is filed under Drammen, Severdigheter. You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.